Klik billedet
B.93 - Skjold Udskriv Email

Untitled document

22. september 2012
B.93 - Skjold 2-1
B.93 TV reportage fra slaget om Østerbro er nu færdigredigeret. Jackie Christensen og Thomas Høegh scorede for B.93.B.93 - Skjold 2-1 (1-1)

0-1 Jens Astrup (31')
1-1 Jackie Christensen (34')
2-1 Thomas Høegh (82')

Østerbro Stadion
139 tilskuere.

Lokalopgøret mod rivalerne fra Skjold blev indledt med et solidt overtag til B.93 rent spillemæsigt, men da spilovertaget ikke kastede de store chancer af sig, holdt "gæsterne" sig inde i kampen, og producerede selv kampens hidtil største mulighed, ved hvilken Jakob Thomsen måtte diske op med en stor redning, da markeringerne kiksede efter et hjørnespark. 
  
Og efter en halv times spil kunne Skjold så bringe sig i front, da Jens Astrup slap igennem på en dyb aflevering og sikkert sendte bolden over i det lange hjørne. 1-0 til Skjold var måske ikke i overensstemmelse med spilfordelingen, men et udtryk for, at det til lejligheden grønblusede Skjold-hold virkede giftigere, når der skulle afsluttes. 
  
Heldigvis svarede B.93 prompte igen. En Skjold-forsvarer sparkede forbi bolden, da han ville afvise et fladt indlæg, og i stedet havnede den for fødderne af Jackie Christensen, der pludselig stod helt fri fem meter fra mål. Med en flad afslutning bragte han balance i regnskabet og lidt ro i 93-lejren. 
  
Anden halvleg indledte Skjold faktisk bedst og var tæt på at slippe igennem til et par store muligheder, men som halvlegen skred frem blev B.93 stadig mere dominerende. Jackie Christensen, der for hver kamp bliver en større gevinst for holdet, var tæt på med to gode forsøg, og Bjarke Vind havde en god mulighed fra en spids vinkel. 
  
Men Skjold forsvarede sig godt, og B.93 havde svært ved at finde det fornødne tempo og timing i angrebsspillet for for alvor at sætte trumf på. Ni minutter før tid kom der dog hul på bylden: Et hjørnespark blev bokset væk af Skjold-målmanden, men lige ud i fødderne på Thomas Høegh, der fra en position lidt udenfor feltet fik et kanontræf på bolden, og kunne se den stryge i mål mellem venner og fjender. 2-1, hvilken lettelse!
  
I slutminutterne kastede Skjold alt frem, og man kunne dårligt holde det ud for spænding, når en bold blev hældt frem mod feltet. Heldigvis bevarede forsvaret roen. Det tætteste, Skjold kom på en udligning, var et frisparksforsøg, som Jakob Thomsen parerede, og så var den fjerde sejr på ti dage i hus for B.93.
  
Kampens spiller, matchvinder Thomas Høegh: "Vi spillede ikke op til vores bedste i dag, men selv om spillet ikke helt kørte, får vi alligevel udnyttet vores chancer, og det kendetegner et tophold, at man også kan vinde den slags kampe."


Se Chris Palmgrems B.93 TV reportage herunder 
Holdet på banen
 
Jakob Thomsen

Markus Leding
Martin Heisterberg
Philip Bank
Jonas Lorentzen

Thomas Høegh
Rami Jiowda (ud 77')
Danny Mirabel (ud 88')

Bjarke Vind (ud 77')
Jackie Christensen
Emil Dyre

 
På bænken
 
Nico Jørgensen (ind 77')
Kim Tandrup (ind 77')
Marco Holst (ind 88')


Referent: Mads Mazanti
 

----------------

Optakt

Med en række stabile præstationer i ryggen, er det et B.93 hold i medvind, der møder bundproppen i Danmarksseriens Pulje 1, Skjold. Med 2-0 sejren over Frederikssund er B.93 nu oppe på 6 kampe i streg uden nederlag, og holdet må påtage sig favoritværdigheden til kampen mod Skjold.

Skjold har på papiret haft en skidt sæson, der dog havde en enkelt overraskelse i starten. Den 15. august slog de nemlig 1. divisionsholdet AB ud af DBU Pokalen med en 2-0 sejr på Østerbro Stadion. Siden har de dog ikke formået at vinde i de efterfølgende 6 kampe, og i Danmarksserien er de den klub, der har lukket flest mål ind. På sidelinjen har Skjold den tidligere Køge-spiller Janus Blond, der til dagligt også er fysisk træner i superligaklubben SønderjyskE.


Historie og statistik

Slaget om Østebro må betragtes som lidt af en nyklassiker, da B.93 og Skjold først i 2002 mødtes for første gang. Den 9. november 2002 spillede de to klubber 1-1, og det er i alt blevet til 14 intense opgør. Seneste opgør var den 9. april 2011, hvilket også endte uafgjort. Den totale statistik mod Skjold lyder på 6 sejre, 3 uafgjorte og 5 nederlag.

B.93 har 12 gange tidligere spillet officielt kamp på datoen den 22. september. Første gang var for præcis 100 år siden, hvor Frem blev slået 2-0 i KBU Pokalen. B.93 kan bringe balance i statistikken med en sejr over Skjold, da den totale statistik lyder på 4 sejre, 3 uafgjort og 5 nederlag. Der skal dog tilføjes, at blot et enkelt af de 5 nederlag var på hjemmebane.

Kom og dan en god ramme for spillerne i denne sæsons første lokalderby på Østerbro Stadion!


B.93 – Skjold

Lørdag 22. september klokken 15.00
Østerbro Stadion
Entre: 40 kroner 
Betaling ved indgangen.

Alle B.93 ungdomsmedlemmer under 18 år kan komme gratis ind ved forevisning af gyldigt medlemskort. Kortet kan hentes hos Gitte på B.93’s kontor. 


Optakt v) Leo Mathiesen.
 

Skrevet af Torben Klarskov   
Antal hits: 2667
Senest opdateret: 17 februar 2014